Bankje in de heuvels van Mielen-boven-Aalst.
Verhalen

5 prachtige picknickplekken op de Streek-GR Haspengouw

De Streek-GR Haspengouw leidt de wandelaar langs prachtige picknickplekken en daar kan je onderweg maar beter van profiteren. 

Nu weten we uit ervaring dat de meest mooie plekken zich niet altijd aandienen wanneer je nood hebt aan een pauze. Daarom kan je maar beter op voorhand al weten waar die plekken zich bevinden.

In ons boek in wording vind je de mooiste plekken terug. Hier geven we je alvast vijf prachtige picknickplekken mee (met een bankje).

Picknicken in Diepenbeek.

1. Picknick met zicht op de molen (Diepenbeek)

In de Luimertingenstraat staat een picknickbank, dichtbij de brug over de Oudebeek en naast een bosje. Je hebt hier een goed zicht op de mooi gerestaureerde Luimertingenmolen. 

2. Picknick in het natuurgebied (Alken)

Een heerlijke picknickplek te midden van het groen vind je in de Mombeekvallei, aan de kant van Alken. Het is er rustig, de beek kabbelt voorbij terwijl vogels voor de muzikale omlijsting zorgen.

3. Picknick aan het water (Sint-Truiden)

In Provinciedomein Nieuwenhoven kan je picknicken aan de bosrand, met zicht op de grote vijver. Vlij je jezelf neer in het gras? Of kies je liever voor een van de picknicktafels?

4. Picknick met zicht op het dal (Mielen-boven-Aalst)

Voor een prachtig panorama moet je in de heuvels boven Kerkom zijn, in Kerkomsveld. (zie foto bovenaan in dit bericht) Er staat daar een bankje waar het heerlijk toeven is. Maar niet te lang, want de route roept!

5. Picknick bij de grotten (Heers)

Tussen Vechmaal en Widooie (komend van de Sint-Martinusstraat) vind je hoog op de heuvel een picknickplek met panoramisch zicht. In de mergelgrotten vlakbij huizen er vleermuizen, maar die zal je overdag niet zien. 


Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] Eerder schreven we ook al over andere mooie picknickplekken op de Streek-GR Haspengouw. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *